Mitől vakaródzik a kedvencem?

A társállatok bőrbetegségeinek gyakorisága világszerte nő. A különböző bőrbántalmak a változatos tünetekben nyilvánulhatnak meg. Leggyakrabban a viszketés és a szőrhullás hívja fel a figyelmet a kültakaró megbetegedésére. Súlyos esetben a szinte folyamatos vakaródzás a gazdi és kedvence életét egyaránt megkeseríti, és előfordulhat, hogy a kezelhetetlen bőrelváltozások miatt az állat végleges elaltatása válik szükségessé. Ezért célszerű a tünetek jelentkezésének korai időszakában szakemberhez fordulni.

A KirályPet Kisállatrendelő viszketésdiagnosztikai szakvizsgálata segít a kutyák és cicák bőrproblémáinak gyors és szakszerű diagnosztizálásában, és célirányos gyógykezelésében.

 

MI TÖRTÉNIK A BŐRGYÓGYÁSZATI KIVIZSGÁLÁS SORÁN?

 

Az állat általános kivizsgálása után átvizsgáljuk bőrtüneteit, és mintát veszünk egyes kiegészítő vizsgálatok elvégzéséhez.

MILYEN KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁLATOKRA SZÁMITHATUNK?

 

A bőrgyógyászati szakvizsgálat során szükség lehet a bőrkaparék és bőrbiopszia elemzésére, valamint egyes esetekben vérvizsgálatra, illetve a mikrobiológiai és immunológiai vizsgálatok elvégzésére. 

MILYEN TÜNETEI LEHETNEK AZ ALLERGIÁNAK?

A külvilágból anyagaira egyes állatoknál túlérzékenység jelentkezhet, mely leggyakrabban viszketésben, pofadörzsölésben és lábrágcsálásban nyilvánul meg. 

HOGYAN ZAJLIK ÉS MENNYIBE KERÜL AZ ALLERGIATESZT?

Az allergia igazolására ún. intradermális allergiatesztet végzünk, mely során kb. 30 percen belül kiderül, hogy allergiás-e az állat, és ha igen, mire?

Az allergiateszt ára 25.000 Ft

 

HOGYAN KEZELHETŐ AZ ALLERGIA?

 

Az allergiás állatok veszélyes mellékhatásokkal járó “szteroidokkal” történő kezelése helyett újabban lehetőség nyílik az allergiateszt eredménye alapján ún. immunterápiás érzéketlenítésre, valamint egyéb  mellékhatás nélküli gyógyszerek alkalmazására is.


SZERETETTEL VÁRJUK BŐRGYÓGYÁSZATI SZAKVIZSGÁLATUNKON!

Teljeskörű bőrgyógyászati kivizsgálás, viszketésdiagnosztika, allergiateszt, laborvizsgálatok egy helyen, időpontos rendszerben! 
Bejelentkezés telefonon: 061 230 3940 

KirályPet Kisállatrendelő

Nyitvatartás

Rendelő
H-P: 13-18
Patika+Petshop
H-P: 10-18

Cím

1048 Budapest
Székes utca 1.
+36 1 230 39 40

Harapj ránk!

Facebook Instagram Youtube

Szimatolj tovább!

Rex Alapítvány

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0