Karomvágás

Karomvágás

Mikor van szükség karomvágásra?

Előfordulhat, hogy kedvencünk hajlamos arra, hogy karmai gyorsan növekedjenek, esetleg nem tudja megfelelőképp koptatni azokat. Kutyák esetén a mellső lábakon az első ujjon lévő karom nem éri a földet, így a hiányos kopás miatt hamar túlnövekedhet. Utóbbi probléma szintén igaz a farkaskaromra, amely gyakorta kifejlődhet a kutyák hátsó lábán. A túlnőtt karmok, valamint kutyák esetén a farkaskarmok veszélyesek lehetnek, beakadhatnak a különféle berendezési tárgyakba, vagy séta közben a környezetben lévő tereptárgyakba, beszakadhatnak, súlyosabb esetben le is szakadhatnak. A baleset következtében nagyfokú vérzés, valamint fájdalmasság jelentkezik, a farkaskarom leszakadása sürgősségi beszámítás alá esik.

A macskák a különféle berendezési tárgyak, vagy kaparófa segítségével napi rendszerességgel „koptatják” a karmaikat, azonban ilyenkor a karmok inkább élessé, hegyessé válnak, emiatt úgyszintén adódhatnak problémák.

A baleset elkerülése érdekében szoktuk javasolni a karmok korrekcióját bizonyos időközönként.

Hogyan történi a karomvágás kedvenceinknél?

A karmok korrekcióját állatorvos és kozmetikus egyaránt végezheti. Karomvágás céljából kedvenceink számára különböző méretű karomvágók állnak rendelkezésre. Karomvágás során fontos odafigyelnünk arra, hogy a karom „élő részét”, azaz a közepén futó véreret és ideget ne sértsük meg, 2-3 millimétert mindig hagyjunk rá. Világos karmok esetén a vérér jól megfigyelhető, sötét karmoknál óvatosabban kell eljárnunk, s inkább kevesebbet célszerű lecsípni belőlük, hogy ne okozzunk fájdalmat és masszív vérzést.

KirályPet Kisállatrendelő

Nyitvatartás

H-P: 10-18
Dr. Király Péter: H, CS
Dr. Madocsay Alfréd: K, SZ, P

Cím

1048 Budapest
Székes utca 1.
+36 1 230 39 40

Harapj ránk!

Facebook Instagram Youtube

Szimatolj tovább!

Rex Alapítvány

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0